2 nye PR på samme dag

Skrevet af den dec 17, 2014 i Featured | 0 kommentarer

sandartpr2
2 nye PR på samme dag

Det er ikke så tit at man oplever at få 2 nye PR på samme dag, men det var lige hvad der skete for mig i dag. Jeg havde begivet mig ud på en ny sø sammen med en erfaren lystfisker, som ville hjælpe mig med at få slået et par PR. Derudover håbede jeg også på at lære en masse nyt omkring geddefiskeriet, da jeg for første gang skulle være med til at dørge. Normalt fisker jeg fra land og har derfor ikke altid de samme muligheder som man har i båd. Derfor glædede jeg mig også rigtig meget til dagens tur.

Vi fiskede med 6 stænger i alt, hvoraf de fire havde monteret parevaner. De fire stænger havde også monteret flåd og lå derfor på forskellig dybde. De sidste to stænger kørte helt nede på bunden. På den måde var vi dækket godt ind. Da dagens første prioritet var at prøve at fange sandart, så derfor blev alle stænger ikke sat op med stålforfang, men derimod et forfang af tyk fluorocarbon (0.75mm) og to trekroge. I stedet for de kæmpe skaller, man nok normalt ville vælge til geddefiskeriet, så faldt valget på mindre skaller i stedet, som passer bedre i munden på en sandart. Derudover brugte vi et ekkolod, for at finde de rette steder i søen, hvor det passede med bunden af skrænter og/eller hvor byttefiskene stod. Det viste sig flere gange at især gedderne huggede lige omkring byttefiskene, og de altså stod her og ventede på et måltid.

geddepr1

Det viste sig dog hurtigt at det var gedderne som var mest villige til at hugge. Det var nu ikke nogen stor overraskelse, men vi havde da håbet på mere aktivitet fra sandarterne. I løbet af formiddagen fangede vi hurtigt en håndfuld gedder og der var i perioder travlt, da det ene hug afløste det andet. Så det var svært at holde alle stængerne i vandet på en gang. Det var dog rigtig tydeligt at gedderne er ved at være tykke af skaller allerede, eller det var de i hvert fald dem vi fangede. Desværre lod sandarterne stadig vente på sig og vi var da ved at være lidt rådvilde. Heldigvis blev denne frustration glemt for en stund, da jeg pludselig havde en gedde på, som mærkede godt tung. Det var tydeligt at den var større end dem vi hidtil havde fanget. Da den langt om længe kom til overfladen, kunne min makker da også med det samme konstatere at den var i hvert fald over 7 kg. Så var det jo lidt spændende om den også var over 7,4 kg, som var min hidtil rekord. Hurtigt blev der taget et par billeder og så skulle vægten afsløre om det var en ny PR…… jaaaaa daaaa vægten sagde 7,8 kg, som er en forbedring på 0,4 kg. Det var jeg bare super glad for.

sandartpr1

Da uret afslørede, at der nu ikke var så frygtelig lang tid igen, så begyndte jeg da at tænke på, at det nok ikke blev i dag at vi fik fanget en sandart. Det var egentlig også ok, da vi havde fanget 9 gedder i alt og slået min PR. Men det var jo trods alt sandart der var målet med dagens fiskeri, så det havde jo været fedt med et par stykker. Men lige som jeg var ved at opgive, så kom der et hug på en af bundstængerne. Jeg kunne tydeligt se på min makker at det så lovende ud og da jeg gav modhug mærkede det da også meget anderledes end ved gedderne. Der var ikke den samme rusken i stangen, men i stedet nogle dybe træk mod bunden. Hele vejen mod overfladen gentog disse dybe stød sig og ingen rusken. Det gav næring til at vi begge troede at det måtte være en sandart. Men det var først da vi så den i vandoverfladen vi blev helt sikre og så var det bare med at få den ind over netkanten. Billeder blev taget og vægten fundet frem. Den vejede 3,9 kg og kunne desværre ikke snige sig op på 4 kg, som ellers ville have været et flot rundt tal.

Alt i alt var det er herlig dag på vandet, hvor jeg lærte mange nye ting. Selv vejret var fantastisk og det var svært at se at datoen sagde december. Det var en dag med gode fangster i et super godt vejr og ikke mindst i godt selskab. Hvad mener kan man så forlange?gedde 5kg

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>