Makrel forbandelsen er brudt

Skrevet af den jun 27, 2020 i I do my run | 1 kommentarer

1

Makrel forbandelsen er brudt

Makrelsæsonen har igennem nogle år været noget jeg både har glædet mig til, men samtidig og frygtet. Frygten kommer af at jeg har tabt tal på hvor mange gange jeg har kørt til både Vesterhavet og østsiden for at fange makreller, men hvor det ikke er lykkes. I de sidste år har de første 4-5 ture oftest været uden ret meget held. Det er endda selvom jeg har gjort mit forarbejde godt og kørt de steder hen hvor der har været meldinger om fisk gennem et stykke tid og når forholdene var været mest optimale.

Idag stod den så på første skud på makrel i denne sæson. Det er stadig lidt tidligt med makrellerne, men der har dog været en pålidelig melding af fangsterne gennem de sidste par uger og jeg tænkte at nu var tiden inde. Jeg kunne se på vinden at den havde stået i øst de sidste par dage og at det i aften ville vende. Så det var også nu der skulle rykkes, hvis ikke der skulle gå nogle dage inden det ville blive muligt igen. Makreller på vestkysten er bare bedst i østenvind. Min søn skulle med på turen, så jeg kiggede også efter steder hvor det var rimelig fremkommeligt og nemt at gå til og vi besluttede os at køre til Thorsminde og prøve. Vel ankommer ved 7 tiden kunne vi se en masse andre lystfiskere allerede var i gang med fiskeriet, men samtidig blev det også tydeligt at der ikke var gang i det store makrelbonanza. Vi gav det er forsøg en times tid, men det var kun en masse stavsild vi så og der blev fanget. Vi valgte derfor at stoppe fiskeriet for denne dag og i stedet køre hjem ad og bruge tiden på noget hygge.

Vi blev dog enige om lige at stoppe et sted på vejen hjem og gå ned og kigge ved stranden. På en af høfterne stod en anden fisker og fiskede og fortalte at de havde haft lidt held med det når makrellerne havde været helt ind. Samtidig kunne man her se makrellerne jage og små fisk springe fri af vandet, samtidig med at mågerne jagede de små fisk fra oven. Et dejligt syn når man er på makreljagt. Dog var de så langt ude at de ikke rigtig kom inden for rækkevidde. Jeg overværede dog en enkelt gang hvor det skete og der fik de nogle på krogen. Det var mere end hvad min fiskefeber kunne klare og vi smuttede hurtigt op i bilen og hentede en stang. Jeg forsøgte nogle gang at ramme stimen af makrel når de var tilpas tæt på land, men det var svært at de ofte bevæger sig ret hurtigt. Men pludselig så var den der, og makrellerne var tættere på end hvad de før havde været. Et velplaceret kast lige ud på den anden side af stimen og så ellers trække forfanget og pirk igennem stimen og det gav straks fast fisk. Med stor jubil fra min søn, så fik vi trukket ind og der sad to fine makreller på linen. Den ene var faktisk en rigtig pæn størrelse.

Vi stoppede ikke ret lang tid efter, da vi nu havde fået vores makrel og vi ikke havde brug for at skulle fange en hel spandfuld eller noget. Hvis det havde gået helt bonanza var vi måske blevet noget længere, men der var meget langt imellem stimmerne var tæt nok på til at kunne kaste til dem.

Selvom fangsten ikke var kæmpe, så var succen alligevel godkendt, da vi i år fik makrel på første tur som var målrettet dem. Det kan ikke være meget bedre.

En kommentar

  1. Hej, super flot klaret, og godt forbandelsen blev ophævet. Jeg har været ude 30+ gange op kl 03.30 om natten i 2 mdr nu alle de rigtige steder på Sjælland, gjort nøjagtigt som alle har sagt, købt alt det folk sagde jeg sku bruge og stadig ingen makrellerjeg tror nok jeg er verdens mest uheldige for alle omkring mig fanger 40+ makreller og ingen kan forstå hvorfor jeg ikke kan fange EN! Jeg opgav totalt i lørdags, da de sardiner jeg fik at vide jeg sku købe smuldrede i mine hænder da ingen sagde, de rigtige var tæt på umulige at opdrive i Danmark. Jeg har prøvet ALT. brugt over 8000 kr på fiskeudstyr siden ap
    ril. Da min stang også knækkede og mistede mit nye forfang og nye pirk på de første 3 min kastede jeg mit 3000kr grej i vandet

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>