2 nye arter og en gang opkast

Skrevet af den okt 14, 2014 i I do my run | 0 kommentarer

2

2 nye arter og en gang opkast

Jeg havde booket en tur med skibet Maagen, for at tage en tur ud og pilke torsk. Det er noget helt nyt for mig at fiske på denne måde, men jeg har længe gerne ville prøve det. Generelt kan man sige at jeg har fisket aller mest ferskvand det meste af mit liv, men jeg prøver at udvide min horisont lidt og prøver en masse nye ting af. Jeg var så heldig, at jeg fandt en der havde et gavekort til salg til sådan en tur, så det økonomisk også var ret overkommelig for mig. Desuden var jeg så heldig at min kammerat Eddie har udstyr jeg kunne låne. Det var jo rart ikke at skulle investere en masse før jeg lige havde set om det var mig. Men det var egentlig ikke fiskeriet jeg var så meget i tvivl om, men mere det at være på skibet i så lang tid, som jeg var lidt nervøs for. Jeg har ikke sejlet ret meget i mit liv, og slet ikke med den type skib.

Jeg skulle være i Nr. Vorupør allerede ved 5.30 tiden mandag morgen til M/s Maagens sidste tur for i år. Så det betød tidligt i seng og så ellers prøve at få sovet godt ud inden vækkeuret ringede kl 3:45. Jeg var alene afsted på turen i den forstand at jeg ikke kendte nogle af de andre 11 fiskere der skulle med. Men allerede da jeg ankom på parkeringspladsen kom jeg i snak med en far og søn, som også skulle med. Faren viste sig at være ret erfaren i denne type fiskeri, og her fik jeg da en masse gode råd, udover de råd jeg allerede havde fået af min kammerat hjemme fra.

De første 3 timer af denne tur på i alt 10 timer blev noget hårde for mig, da jeg blev søsyg. De første par spots vi var på, fik jeg godt nok fisket , men ikke fanget noget. Jeg havde svært ved at koncentrere mig, og hvis jeg ikke kiggede ud mod horisonten havde jeg det skidt. Det endte også med at jeg lige måtte knække mig over kanten. Men min sidemand havde heldigvis nogle søsygetabletter, som fik mig på ret køl igen og derefter mærkerede jeg stort set ikke mere til det. Dejligt.

 

1

Efter jeg ikke skulle døje mere med søsygen, så kom der også gang i fiskeriet og jeg startede ud med at fange 3 torsk på en gang. En på hver ophænger! Det var skide sjovt og utrolig hårdt at trække ind. Vi fortsatte rundt til forskellige spots hele dagen og det var lidt forskelligt hvor meget der blev fanget hvert sted. Sidste spot var på et vrag og her var der virkelig gang i den. De 3 første gang vi krydsede det, havde jeg fisk på hver gang og endda også to af gangen. Men desværre var der nogen på den anden side af båden der havde lidt svært ved at styre deres line og den kom gang på gang om på vores side af båden og filtrede. Det gjorde at jeg til sidst ikke nåede de to sidste oversejlinger af vraget. Herefter var turen slut.

Jeg kunne dog gøre status ved at kigge i min kasse, som kan ses herunder. Det var dog før de sidste 3 store torsk blev lagt i. Jeg havde fanget 15 torsk, hvor af de 3 var for små og blev smidt ud igen og så en enkelt mørk sej. Jeg havde håbet lidt at fange en lys sej også, så det havde været 3 nye arter. Men så har jeg jo bare flere undskyldninger for at komme afsted en anden gang.

Det var en rigtig god oplevelse at sejle med M/S Maagen og både skibber og medhjælpere gjorde alt for at lystfiskerne havde en god tur. De var både hurtige når fisk skulle op på båden, når der var bundbid og ikke mindst blev fisk renset mens vi andre fiskede. Det er virkelig service. Det var også rigtig sjovt at prøve denne slags fiskeri og jeg er helt sikkert klar på en tur igen en anden gang. Det kunne både være efter torsk igen, men helt sikkert også ud og se om jeg kan fange andre arter fra båd.

4

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>