5 x ny PR i Ny Thorup

Skrevet af den jul 25, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

 

 

3

 

5 x ny PR i Ny Thorup

Sommerferien er over den lille familie her, og vi har siden foråret snakket om at det kunne være sjovt at tage afsted alle sammen og sove i telt og fiske. Nu kom muligheden endelig og afsted drog den lille familie. Min kone har aldrig rigtig prøvet at sove i telt før, så det alene var jo spændende. Mine overvejelser gik mere på, hvor turen skulle gå hen. Det skulle nok enten være en karpetur til et af mine mest besøgte steder eller også skulle det være en p&t med overnatningsmulighed. Valget faldt på Ny Thorup Fiskepark, da man ret billigt kan fiske stør i 24 timer. Det koster faktisk kun 300 kr for 2 stænger og der er masser af fine store fisk deroppe. Der har været rigtig mange rapporter om gode fangster de sidste uger, så det var jo helt perfekt. Det var også et godt valg som familie, da der jo er toilet faciliteter osv, hvilket min kone satte stor pris på.

9

Vi ankom ved aftens tid og begyndte hurtigt at få sat det lille iglo telt op og min søn var meget oppe at køre. Han syntes det var vildt spændende at være afsted. Stængerne kom da også i vandet før end vi kunne begynde at finde enganggrillen frem og lave aftensmaden. Ret hurtigt kom første hug, men desværre uden at kunne kroge fisken. Det skete et par gange i løbet af aftenen og jeg var ved at blive lidt rådvild. Jeg havde valgt at prøve med skalle på den ene stang og en pop-up på den anden. Begge dele noget jeg havde hørt om havde virket godt for andre deroppe fornyeligt. Det viste sig dog hurtigt, at det var den med skalle på, som der var mest bud efter. Resten af aftenen gik uden så meget action, udover alle de fiske vi kunne se og høre springe rundt omkring. Og jeg kan da lige hilse og sige at det giver noget af et plask når sådan en 15 kg stør springer over vandet og lander igen.

12

Natten skulle heldigvis vise sig at være mere effektiv, selvom det startede skidt. Mine bidalarmer hvinede ca hver halve time. Men som mange ved, så hugger stør forsigtig og er du ikke hurtig, så er de væk igen. Derfor mistede jeg en del hug, da jeg ikke nåede at komme ud af teltet hurtigt nok. Da det var sket en ca 3 gange, så valgte jeg at blive oppe og sidde ved stængerne lidt, da jeg nu egentlig gerne ville have fanget første fisk…og bom efter 5-10 minutter lyder bidmelderen igen og jeg tager resolut stangen og giver modhug. Der er fast fisk og fighten kan begynde. Jeg får kaldt på min kone, som kommer ud og tager nettet. På trods af hun aldrig har fisket rigtig før, så klarer hun netningen af fiskene rigtig flot. Og det ville være svært at klare det uden hendes hjælp. Klokken er på dette tidspunkt lige blevet 02. Efter en rigtig god og hård fight kan jeg 02.18 lande en flot stør på hele 152 cm. Desværre løber min vægt tør for strøm under vejningen. Et kvalificeret bud på vægten vil være lige under 20 kg. Nu var vi i gang og bare en time senere bliver fisk nummer 2 landet. Denne gang en beluga på 146 cm. Jeg valgte herefter at tage stængerne ind og få sovet nogle timer.

6

Da klokken så runde kl 05.30 så blev stængerne kastet ud igen og det skulle vise sig at være et god valg. Herover de tidlige morgentimer, så fik vi landet 3 fine beluga stør mere på hhv 138, 145 og 146 cm. Så et forsigtig skud på vægt vil være at de stør vi fangede var mellem 14 og 19 kg. Alle var i hvert fald over min tidligere PR på 13 kg for beluga stør. Hen på formiddagen døde huggende lidt ud og vi valgte af pakke sammen ved middagstid efter en rigtig god tur for hele familien ved Ny Thorup Fiskepark.

2

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>