Året der gik – 2015

Skrevet af den jan 24, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

2015

Året der gik – 2015

Her kommer et lidt forsinket tilbageblik på året 2015 som fiskeår. Jeg havde jo sat mig nogle mål eller snarere drømme for hvad jeg ville prøve at opnå i 2015. Et af målene var en karpe over 10 kg og andet mål var en gedde over 10 kg. Dernæst havde jeg et sekundært mål om at fange en stør på over 20 kg.

Hvis vi starter med det første mål, så startede karpesæsonen ud meget tidligt med kolde overnatninger i senvinteren/tidlig forår, hvor der ikke kom vildt meget på land. Men der blev gjort nogle gode erfaringer og nyt grej blev afprøvet og eksperimenteret med. Der begyndte dog også at komme fisk på land, men da vi fiskede steder med mindre karper, så var fangsten selvfølgelig også derefter. I maj måned bookede jeg en tur med Fiskerparadiset til Goslawice i Polen 3 dage. Det var en super tur, som også viste mig at det med at tage til udlandet og fange store fisk, ikke bare er så let som man lige tror. Jeg fangede kun en fisk på turen, men den var til gengæld så også over de 10 kg. Så der fik jeg opfyldt mit mål om at fange en karpe på 10+ kg. Resten af karpeåret gik med at fiske en del karper indtil sommerferien og derefter holdte jeg en lille pause med dette. Der kom nogle fine karper på land i DK med vægt op til over 8 kg. Sidste karpe fik jeg fanget 28. december, så jeg sluttede med en vinterkarpe.

I foråret fik jeg også fisket en del gedder i håbet om at fange en stor fisk. Men desværre kom jeg ikke over den 7,8 kg gedde som jeg fangede i december 2014. Derefter blev det sat på pause henover sommeren og faktisk langt hen på efteråret. Jeg ville egentlig havde været i gang igen i oktober, men jeg havde travlt med nyt arbejde osv, så det lod vente på sig. Jeg havde en enkelt tur i sensommeren, som gav et par fine sommerfisk, men ikke noget specielt af størrelse. Vinterens første geddetur blev først lige før jul og gik til et sted hvor de plejer at blive fanget pænt store. Det lykkedes mig denne dag at fange min første gedde på over 10 kg. Så også dette mål kunne krydses af listen.

Det sekundære mål, var ikke et jeg havde tænkt mig at gøre mig ud af at prøve at nå. Jeg havde dog tilmeldt mig et par afdelinger af størcuppen, men her fik jeg ikke rigtig fanget noget, da det viste sig at være svært fiskeri med så mange liner i vandet på engang. Jeg tog en tur op til Ny Thorup med familien på en slags campingtur og denne tur gav 5 fine stør. Desværre skulle det vise sig at min vægt var gået i stykker og vi var de eneste ved søen om natten og formiddagen. Så jeg fik ikke noteret andet end længden på dem desværre. Når jeg sammenligner med andre fangster fra søen, så ville fiskene formentlig ligge på en vægt fra 18-21 kg for de størstes vedkommende. Så jeg ved faktisk ikke om jeg har været over de 20 kg. Så forsigtigt har jeg sagt at min PR er på 19 kg.

Nu er 2016 startet og jeg har da også tænkt på hvad mine mål og drømme skal være for denne sæson. Første prioritet vil være at fange en del karper og gerne en på 10 kg i DK, samt en over 20 kg i udlandet, da jeg skal på en eller to udlandsture i år. Dernæst vil jeg rigtig gerne have fanget en stør på over de 20 kg, og drømmen er en på over 30 kg. Et par sekundære mål er en ny PR i gedde samt evt en aborre over 2 kg, hvis det lykkes mig at komme til St. Vejleå igen næste oktober/december.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>