Årets første gedder og mål for 2015

Skrevet af den jan 4, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

3 jan 2015 2

Årets første gedder og mål for 2015

Årets første tur efter gedder er overstået og heldigvis med fisk på land. Jeg havde længe snakket med en af mine gode venner om at tage ud og prøve en ny spot, hvor vi ikke tidligere havde fisket. Stedet ligger ikke så langt fra hvor min kammerat bor og har en passende størrelse til at kunne rumme nogle pæne gedder. Jeg har da også hørt om folk der har fanget 8 kgs gedder deri, så mon ikke også der er større. Samtidig havde jeg også snakket med en ny fiskemakker om at vi snart skulle afsted sammen på tur igen, så jeg forhørte mig om han ikke kunne være interesseret i sådan en geddetur også, selvom han mest fisker karper og medefiskeri. Det var han heldigvis klar på.

Min kammerat havde haft et lille net ude for at fange nogle skaller til os, og efter at have hentet dette, så begav vi os til søen. Da vi ankom viste det sig dog at vi ikke rigtig kunne komme om hvor vi egentlig havde forestillet os at skulle stå. Vi fiskede derfor i starten på et par af de meget få fiskepladser vi kunne finde fra land. Vi fik linerne ud og så måtte vi vente. Der skete bare slet ikke noget overhovedet. Faktisk var vi ved at være lidt opgivende på projektet og jeg havde allerede nået at tænkt, at dette sted nok ikke var et sted jeg ville komme til at besøge igen. Men lidt tid efter opdager vi vejen som fører om til de fiskepladser vi havde udset os fra starten. Lykken var gjort.

Vi skyndte os derom og fik linerne i vandet igen. Der gik heller ikke lang tid før min kammerat kunne lande en fin gedde på ca 6 kg. Derefter gik det lidt slag i slag og min anden makker landede også en fin fisk på 4,5 kg. Derefter var det min tur til at lande to fisk på henholdsvis 3,5 kg og 3,1 kg. Så det var ikke de store fisk jeg fik her på årets første tur. Jeg nåede også lige at misse en god fisk indenfor de sidste 5 minutter af turen, men sådan er det jo.

Med årets første tur overstået, så er det samtidig også tid til at tænke frem på en ny sæson. Og det er en sæson hvor der vil komme meget fokus på gedderne og rovfiskene her de første måneder af året. Det er helt klar mit mål at forbedre min gedde PR på 7,8 kg, og den skal helst gerne over 10 kg. Det er bare det store mål for mig med rovfiskene. Jeg vil også rigtig gerne have mindst en aborre mere over kilo’et. Hvis muligheden byder sig, vil jeg også rigtig gerne fange flere sandart’er, men jeg tror jeg skal være heldig for at få den mulighed. Angående størerne, så er målet her helt klart en på 20+ kg, men jeg ved dog ikke endnu hvor meget jeg vil satse på at nå dette mål. Det er en 2. prioritet for mig. Men jeg skal helt klart nogle ture til Blue Rock i løbet af sæsonen og her vil jeg da prøve at få sådan en på krogen.

Når vi så kommer hen på foråret, så skifter fokus for mig, og så er det karperne der står for tur. Det bliver min første hele sæson med karper, da jeg jo først fik startet op på det i løbet af efteråret og fik da også fanget min første karpe. 2015 bliver helt klart et år hvor jeg skal prøve mig frem og have en del erfaring. Men jeg er dog ikke bleg for at sige at mit mål er at tage en på 10+ kg her det første år. Det må kunne lade sig gøre med en god indsats og en smule held.

Jeg er i hvert fald klar til at gå et nyt år og en ny sæson i møde

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>