En pæn skæller

Skrevet af den apr 18, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

18 apr1 2015

En pæn skæller

Ugens fisketur gik til en velkendt vand, som vi ved indeholder en del karper. Det er mest skælkarper og alle i en pæn størrelse uden at være de helt store krabater. Desværre har jeg ikke personligt været alt for heldigt i det pågældende vand, men ofte måtte være der som kunne de se andre fange fiskene, og være glad på deres vegne. Det skulle heldigvis gå lidt bedre denne gang.

Vi ankom til stedet ved aftenstid fredag efter en travl arbejdsdag. Vi havde egentlig tænkt os at fiske et andet sted, men da der var ret optaget af karpefiskere da vi ankom, bestemte vi os til at tage en anden sø. Det første der blev gjort, var at få rigget stængerne til og få dem i vandet. Mit setup kom til at bestå af en stang med atlantic heat boilie i 16 mm, en med ccmoore livesystem i 16 mm, og på den sidste en tigernut der har lagt i blød i noget ananas liquid, samt en pop-up majs på toppen. Alle 3 stænger fisket med et bolt rig og med en god håndfuld partikler og pellets samt 10-15 boilies. Ud kom det på de valgte pladser, som alle blev fisket op til diverse grødeklatter og lignende.

Umiddelbart skete der ikke så meget, men det var heller ikke forventet. Så vi begyndte at få slået bivvies op og spist aftensmad. Stadig intet! Nu måtte det da godt begynde at bippe snart, især fordi vi så rigtig meget aktivitet i vandet af diverse fisk. Det har vi slet ikke set tidligere på året i søen, så det gav store drømme og karpefangster på denne tur. Men da det blev mørkt havde vi stadig intet set til karper. Jeg fik lukket bivvy’en godt til, da det så småt begyndte at blive koldt som mørket faldt på. Langt om længe gled øjnene da også i.

BIIIIPPPPPPP BIIIPPPPPPPP

Kl ca 01 kom runnet så. Hurtig ud af soveposen, i skoene og tage stangen. Yes, der var fast fisk! Jeg prøvede at kalde på min makker, som lå ca 50 meter fra mig og sov tungt i hans bivvy. Ingen reaktion, så jeg måtte få landet denne fisk selv. Så snart fiskene mærkede at den var fanget, så begyndte den at fighte vildt. Den tog et fint udløb og flere gange på vej mod bredden prøvede den at komme afsted igen. Men med en fint tilpasset bremse fik den ikke lov at få momentum til dette. Jeg kunne efter en ikke så lang, men fin fight lande en skælkarpe, som skulle vise sig at veje 4,53 kg. Det er ikke voldsomt stort, men I kan tro jeg var glad alligevel.

Det var lidt svært at falde i søvn bagefter og jeg lå rigtig længe og tænkte på den gode fangst og prøvede at få adrenalinen ud af blodet. Sikken en god tur og en god start på karpeåret.

18 apr9 2015

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>