Et nyt besøg i Roskilde

Skrevet af den jul 3, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

stør 201-1

Et nyt besøg i Roskilde

Efter mit sidste besøg i Roskilde Fiskeland var forventninger nok lige blevet høje nok. Det gik jo nærmest perfekt sidste gang, bortset fra at de karper jeg fanger ikke var over 10 kg som jeg håbede på. Så mit nærmeste eneste mål for denne tur var en karpe på de 10+. Jeg tænkte at med al den aktivitet sidste gang, så kunne det jo nærmest ikke gå galt. Jeg havde endda den samme plads, så spod stang var stadig clippet op osv. Men vi ved jo godt at det specielle ved fiskeri er, at man aldrig helt kan regne med noget. Man kan aldrig være sikker på succes selvom man gør tingene rigtigt. Og sådan skulle det vise sig at være denne gang. Jeg fandt jo allerede ud af på sidste tur, at Roskilde Fiskeland er utrolig følsom overfor hvordan vinder står. Jeg fangede jo alle fiskene sidste gang på den ene aften/nat hvor vinden stod i min retning. Desværre for denne tur, så var der en ret frisk vind stik modsat vores ende af søen. Det betød at karperne ikke rigtig var i vores ende. DA jeg kom hjem kunne jeg se at en anden karpefisker, som havde været på den “rigtige” side havde haft en formidabel tur med over 20 karper på land og endda havde fanget en over 20 kg også. Stort tillykke til ham.

Jeg havde taget min kone og søn med på turen, da vi så samtidig ville bruge det som en slags campingtur. Det var rigtig hyggeligt og gjorde at tiden jo løb rigtig hurtigt. Den første nat fik jeg et run ved midnat, men jeg kunne tydeligt høre på alarmen at det drejede sig om en stør. De har bare en helt anden måde at trække i agnen på, og går ikke helt på samme måde i panik. Nu er jeg jo ikke ked af at fange stør, men jeg havde jo håbet på en karpe. Det var dog en rigtig glædelig overraskelse, da jeg fik støren ind, at det var en ny personlig rekord på beluga stør. Fisken vejede 20,1 kg.

Det sjove var, at jeg skulle dele cradle og vejeslynge med min kammerat, som lå på pladsen ved siden af. Planen var så at sætte den lige mellem os. Men den blev slået op helt nede ved min kammerats bivvy, så da jeg havde fisken i nettet, var der en ret lang gå tur ned til cradle osv. Fisken blev hurtigt vejet og sat ud igen nede ved min kammerats plads. Det gik også fint nok og fisken svømmede hurtigt ud igen. En times tid senere kan jeg høre alarmerne gå nede ved min kammerat, men det lyder noget vildt. Jeg skynder mig i fodtøjet og løber derned. Det viser sig så at støren fra før har valgt at svømme mod land igen og har svømmet ind gennem alle min kammerats liner. Øv altså! Han må til at filtre dem op og lægge alle takler ud igen i mørke.

Desværre sker der ikke meget mere på turen og efter en nat mere, hvor der kun er noget pilleri fra stør, så pakker vi sammen og kører hjem. Jeg har dermed stadig min danske karpe på 10+ til gode. Men mon ikke Roskilde Fiskeland skal besøges igen hen på sensommeren.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>