Ferieuge

Skrevet af den maj 4, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

1 maj 2016

Ferieuge

Endelig er foråret ved at have indfundet sig, selvom den har været ekstra længe om at komme i år. Der har ikke været mange varme dage med sol i årets første måneder. Men nu siger kalenderen maj, og endelig kommer det. Jeg er så heldig at have en uges ferie her i starten af maj og de første par dage går med et par dagsture rundt til et par af de vande jeg normalt fisker. Derefter kommer der en forlænget weekendtur til en udenlandsk sø, men mere om det i et andet opslag.

Jeg tog afsted til en sø jeg har fisket en del i i foråret/vinteren sammen med en fiskemakker. Vi ankom ved 8 tiden og en halv time senere var linerne i vandet. Denne sø bruger jeg meget gerne til at afprøve nye ting, da fiskene ofte bider noget mere end de fleste andre søer jeg kender. Det er derfor et fint sted til at se om noget virker efter hensigten eller ej. Det var også tid denne gang til at prøve noget “nyt”. Jeg har aldrig rigtig fisket meget med pop up, da jeg har haft lidt svært ved helt at tro på ideen. Det er selvfølgelig ikke gået min næse forbi at man andre har fanget godt på dem osv, men i dag skulle det prøves lidt mere. Jeg havde et run på en vintertur på en pop up, som desværre ikke kom helt på land. Så det er ikke fordi jeg aldrig har fisket med det før, og jeg har også tit brugt en pop up til toppen af en snowman.

Det var dog ikke min pop up som gav dagens første fisk, men derimod to plastik majs hængende over en lille størrelse 10 krog. Det var en fint fightende fisk på ca 3 kg. Så var vi da i gang. Ikke så lang tid efter kom der endnu et run og selvom fisken fightede noget mindre end den første, så var det med lidt mere nervøsitet at den blev fightet og senere landet. Grunden var at den havde kroget sig på pop up, så jeg vidste jo godt at nu var der stor chance for min første fisk på pop up kom i hus.

Aktiviteten på min plads begyndte lige så stille at fortage sig efter denne fisk, og nu var det i stedet på min makkers plads der begyndte at ske noget. Før kom der flere små bib og en enkelt skalle kunne tages af krogen. Det blev ved flere gange at bibbe, men kun enkelte bib af gangen og et par gange lød det som et rigtigt run, men uden noget på krogen. Men så pludseligt løb linen bare af hjulet og min makker kunne lande sin første fisk på dagen. Det blev til en mere til ham også, så vi begge havde fanget to karper.

Det var en super god dag ved vandet i dejligt vejr og nu begynder klargøringen til den lidt større weekendtur.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>