Fluekaste kursus i Vojens

Skrevet af den sep 2, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

Fluekursus3

Fluekaste kursus i Vojens

Jeg har længe gået og leget med tanken om at få mere gang i fluefiskeriet. Det er ikke fordi jeg aldrig har fanget noget på flue, for det har jeg. dog kun i put and take, hvor jeg havde en god kammerat der guidede mig igennem. Der er heller ikke brug for at kaste så langt eller noget. De gange jeg har haft fluestangen med på kysten, så har det straks været langt værre. Jeg har ikke kunne få den nødvendige længde på, samt der har været mange andre ting der drillede også. Tanken om at have stangen med til KarupÅ er bestemt også lokkende.

Men så måtte jeg jo gøre noget ved den manglede teknik. Jeg så Go-Fishing i Odense kørte nogle kastekurser med Erik Kyrping. Jeg kendte ikke navnet lige umiddelbart, da jeg er ret ny indenfor fedtfinne fiskeri. Men efter en hurtig søgning på nettet kunne jeg godt se, at han var en der vidste hvad han har med at gøre. Jeg skyndte mig at tilmelde mig kurset, som heldigvis kun var et par uger efter. Det passede fint, for det var lige før jeg skulle til et par andre arrangementer hvor jeg skulle bruge min fluestang.

Kurset foregik i Vojens, så jeg havde over to timers kørsel, men hvad gør det når man ved man har en hel dag med fiskerinørderi foran sig. Vel ankommet til Vojens mødte jeg Erik og et par af de andre kursister. Det viste sig at vi kun var 5 mand på dagens hold, hvilket var en stor fordel idet at Erik havde virkelig god tid til hver af os.

4

Erik startede ud med at vise os den helt grundlæggende teknik, som han kalder VASK. V for vinkler, A for acceleration, S for stop og K for kadence. Det hele var fortalt på en nem måde og virkede meget logisk det hele. Derefter blev vi sat i gang på første runde og Erik gik fra person til hjalp på lige netop det niveau vi var på. Jeg fik ret hurtig syn for hvor mine største fejl var, og kunne ligesom begynde at arbejde mig ind på et bedre kast. Allerede anden gang Erik kom til mig, så gik det langt bedre og jeg kunne nu begynde at fokusere på nogle andre fejl. Der var godt nok mange ting at koncentrere sig om på en gang, og hver gang man tænkte på en ny ting, så var det som om de gamle fejl dukkede lidt frem igen. Men der blev kastet til den store guldmedalje og det gik fremad hele tiden.

Vi holdte et par gode pauser, hvor Erik hver gang lagde ud til lidt nye demonstrationer lige efter pausen. Efter første pause blev vi blandt andet sat i gang med at prøve dobbelt træk af, og senere på dagen hørte vi om spey/underhåndskast osv. Alt i alt så gik jeg derfra og havde fået rigtig meget med i bagagen. Jeg kom hjem og vidste hvad jeg skulle arbejde med, samt fokusere på at gøre. Jeg havde aldrig kunne styre det med dobbelttræk, men det fik jeg dog lært (ikke perfektioneret) på kurset. Det kan virkelig anbefales at tage på kursus med Erik. Han er rigtig dygtig både som fluekaster, men bestemt også som underviser. Hans tålmodighed og måde at fortælle tingene på er rigtig god. Hvis Erik ikke kan lære dig at kaste med flue, så tror jeg ikke der er nogen der kan.

 

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>