Guidet tur til Tusaagaard med Casper Gregersen

Skrevet af den sep 27, 2014 i I do my run | 0 kommentarer

slider-3
Guidet tur til Tusaagaard med Casper Gregersen

Efter at have været meget tidligt oppe og fiskegedder (se tidligere indlæg på bloggen), så skulle jeg på guidet tur til Tusaagaard med Casper Gregersen. Jeg var noget træt i bilen, da jeg kørte afsted og var faktisk lidt træt af, at køre fra geddefiskeriet da det gik umådeligt godt. Men jeg ville jo også gerne udvikle mig som fluefisker og gerne have det som mit “main weapon” i put and take søerne. Det havde jeg en fornemmelse af, kunne hjælpes på vej denne dag, da jeg tidligere har set hvilken succes Casper har i netop disse søer.

Dagen startede med at Casper viste rundt og snakkede om hvor de gode pladser er i søen og hvad der gør disse pladser gode. Det var en god vejledning, som man generelt vil kunne overføre til mange andre steder også. Det var dog ikke så meget ny viden for mig, da jeg efter bare en tidligere tur godt havde spottet de fleste af de stedet som Casper viste os som hotspots.

Vi fik også en god indlæring i, hvordan Caspers Flue Grækkeren skulle fiskes bedst muligt. Her fik jeg rigtig meget ny viden om fluefiskeri og jeg fik set på nærmeste hold hvordan Casper med utrolig dygtighed kunne fange fisk på metoden. Så det er altså noget der virker.

Der har været meget skriveri frem og tilbage mellem folk der enten er stor “fan” af Caspers metoder eller er helt imod det. Det er ikke noget jeg som sådan vil tage stilling til, eller rettere jeg vil ikke stille mig på nogen side. Men jeg oplevede det idag, da blandt andet en anden fisker ved søen kommenterede Casper på en noget ubehøvlet måde. Det synes jeg ikke er i orden uanset hvad man så ellers mener om manden. Det samme gør sig i øvrigt gældende på facebook. Alle har ret til deres meninger, men man kan så holde dem for sig selv.

Jeg fangede desværre ikke meget på denne dag ved Tusaagaard, men det betyder ikke at det var en fiasko eller jeg ikke lærte noget. Alle nye teknikker kræver tilvænning og det gør dette også. Jeg er sikker på, at når jeg lige får det øvet noget, så skal det nok komme til at give masser af fisk.

Meget af teknikken går ud på at spotte fisk og kaste til dem når man ser dem. Det er hvad enten de går langt inde eller ude mit i søen. Det er med at få fluen præsenteret for fisken. Det giver jo helt god mening. Men forholdene med overskyet vejr og en del vind som gav krusninger på vandet gjorde, at der ikke var nemme forhold for at spotte fisk idag.

En af de andre kursister, som aldrig havde fisket med flue før, fik dog sin første fisk på flue idag…. en pæn fisk på ca 4 kg vil jeg skyde på.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>