Herning Fiskepark

Skrevet af den okt 20, 2014 i I do my run | 0 kommentarer

1

Herning Fiskepark

Igen stod weekenden på to fisketure, så jeg var allerede en smule træt fra gårsdagens tur,  da jeg stod og og spiste morgenmad. Turen idag gik til Herning Fiskepark, hvor jeg skulle prøve at overliste nogle stør. Sidste weekends størfiskeri gik jo godt, men der var masser af nye taktikker og teknikker der skulle afprøves. Derfor var Herning Fiskepark helt oplagt med hele to søer, hvori der i hver går 40 stør. Det er endda i ret pæne størrelser, da de største er på over 20 kg og en del over de 15 kg. Det satte da en masse drømme i gang i dagene op til og jeg tænkte da flere gange på om det nu kunne være muligt at slå min pr fra sidste uge på 13 kg. Samtidig ved jeg godt at de 13 kg var en pæn fisk at få på første stør tur, så der skulle både dygtighed og held til for at slå den allerede weekenden efter. Men prøves det skulle der.

2

Vi ankom til søen lige efter solopgang, så vi kunne gå i gang med at fiske helt fra morgenen af. Det var bestemt et godt første hånds indtryk man får af stedet. Der er pænt og rydeligt rundt om søen og alting ser velholdt ud. Vi havde på forhånd aftalt at starte med at fiske i den sø der kaldes sø 2. Der skulle dog være præcis lige mange stør i hver sø, men der var bare mange der havde haft god succes i sø 2, så der ville vi starte. Vi kom hurtigt over til det aftalte sted (vi havde studeret kort på forhånd) og gik i gang med at rigge til. Jeg prøvede i starten af modificere rigget lidt fra sidste weekend i håb om at gøre det mere effektivt. Jeg droppede i starten at lade bly være glidende på linen og håbede det faste bly ville kroge flere fisk. Men efter kort tids fiskeri og ingen mærkbare hug, samt en god snak med søens ejer Heinrich, så lavede jeg det om til glide bly igen. Så var jeg da den erfaring rigere.

4

Heinrich var forøvrigt meget hjælpsom og gav os en masse gode råd og tricks til fiskeriet, og det har da helt sikkert sat mine tanker i gang inden næste tur efter stør. Der er stadig rigtig mange ting jeg kan ændre på og forbedre. Det var også tydeligt, at han selv er passioneret lystfisker med en meget stor erfaring. Han har selv fisket meget og mange steder efter karper især. Man kunne også høre at han kender hans egen sø rigtig godt. Ikke bare fordi han ejer den, men fordi han også har fisket den. Det var derfor meget værdifulde råd vi fik. Det skinnede også igennem, at han var meget glad og stolt af stedet (med god grund), som han kaldte “verdens bedste baghave”.

Jeg kunne især godt lide at søerne er ret naturlig i forhold til beplantningen omkring. Det kan godt være at det giver mindre fiskepladser og ikke altid er helt perfekt for fluefiskere, men man får bare en lidt anden naturlig fornemmelse af at være afsted. Søerne har nogle ret stejle skrænter nogen steder ned mod vandet, som så er afhjulpet ved at lave nogle platform/badebroer, hvor man kan stå og fiske. Det er faktisk ret smart. Ellers var der også fint med bænke rundt om søen og fine stier. Eneste jeg måske godt kunne have tænkt mig var nogle læskure rundt omkring, især da det regnede en del på vores tur. Men på den anden side ville det også ødelægge lidt af det naturlige look omkring søen. Vandet havde en fin klarhed og så ikke ud til at være specielt plaget af grøde, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Der var masser af ørreder der sprang i vandet, men hvordan fiskeriet efter disse er, ved jeg ikke, da vi kun var ude efter stør denne dag.

5

Det var min fiskemakker Eddie, som var den første til at få kontakt til størene. Han fik et kraftigt hug og med fast fisk. Da den kom ind efter en kort med heftig fight, kunne vi se at det var en diamant stør som vejede omkring 3,5 kg. Det var Eddies første stør, så der var turen jo allerede en succes. Jeg kunne ikke så lang tid derefter lande en fin diamant stør på omkring de 4 kg. Derefter var den første hugperiode forbi og vi måtte vente et stykke tid før der skete mere. Det var dog tydeligt at vores madding forsvandt lige så stille, så noget gik og nappede lidt og suttede på det. Men de ville bare ikke tage det helt og nok til at vi kunne se huggene på stangspidserne. Jeg overvejer lidt at tage lettere grej med en anden gang, for lettere at kunne se aktivitet. Dette var også en af de gode råd fra Heinrich. Det lykkedes mig dog at overliste en stør mere denne dag. Men først efter jeg flyttede mine stænger over i sø 1 og prøvede. Der fik jeg også en fin diamant stør, som dog var lidt mindre end den første, da den kun vejede omkring de 3 kg.

Alt i alt havde vi en rigtig god dag i Herning og vi fik nogle fine stør på land. De store basser må dog vente til vores næste besøg ved søerne, for det er bestemt ikke sidste gang at jeg fisker der.

se mere på www.herningfiskepark.dk

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>