Ingen karper i dag, men dog en ny art

Skrevet af den nov 16, 2014 i I do my run | 0 kommentarer

afvanding1

Ingen karper i dag, men dog en ny art

Søndag morgen og klokken var kun 6, men alligevel var det bare at komme ud og sengen og få spist morgenmad. Selvom efteråret har været mildt, så kan jeg godt mærke at det er blevet sværere og sværere at komme ud af sengen i kulden og mørket. Vi var dog 4 kammerater der havde bestemt os for at at starte fiskeriet efter karper allerede fra det første dagslys brød frem. De tre af os er mindre erfarne karperfiskere, men den sidste har lidt mere erfaring under huden. Stedet var et lokalt sted, hvor vi vidste med sikkerhed at der går lidt karper, men hvor mange og hvor store var spørgsmålet. Nogen helt andet var jo om vi overhovedet kunne få karperne til at bide på. Men med billedet herover, så er den spænding jo lidt ødelagt.

Vi havde jo i alt 12 linerne i vandet til sammen, men desværre betød det ikke er orgie af fisk på land. Det havde vi nu heller ikke forventet overhovedet og vi havde da også gjort os klart før tid at vi jo sagtens kunne ende med en nul-tur i dag.

afvanding2

Efter at have fået det hele stillet op, var det bare tid til at vente og vente og vente. Jeg var dog noget spændt på det udstyrmæssige, da jeg havde fået gjort en del indkøb siden sidste tur. Jeg havde både fået nye stænger og nye bidmeldere. Stængerne er nogle forholdsvis billige Ron Thompson Tyran Carp, men som er aldeldes fornuftige til prisen. Bidmelderne er nogle Delkim plus, som jeg havde fundet brugt til en overkommelig pris. Jeg har tidligere set min makker bruge dem og været meget imponeret over det følsomhed og reaktion. Derfor har det sidsen været et ønske for mig at få sådan et sæt.

Desværre skulle jeg ikke se bidmelderne i aktion idag, da jeg ikke selv fik nogen fisk på land. Selvom der et par gange var lidt bevægelse omkring mine baits og det medfødte nogle få “blips” på bidmelderne…. men ikke noget run. Desværre! De 3 andre så heller ikke meget til aktivitet denne dag, men det betød ikke at vi ikke hyggede os. Dagen gik fint med en masse hygge- og udstyrssnak, som nu hører sig til på sådan en karpetur. Jeg tror også mange af os lærte en del af hinanden, da den ene og den anden kendte til forskelllige ting som de andre ikke havde hørt før.

Da vi var ved at være nået derhen af, hvor det var tid til at pakke sammen, så lykkes det dog alligevel Eddie at fange en fin lille spejlkarpe. Den kom lige da han var ved at pakke sammen, og havde faktisk fået pakket nettet sammen. Det lykkedes dog alligevel at lande fisken fint og få den fotograferet og beundret af alle 4 fiskere.

afvanding3

At jeg ikke fik nogen fisk på land, er nok alligevel ikke helt rigtig, da jeg fiskede efter agnfisk til de kommende geddeture, og under det fiskeri fangede jeg en ny art. Det var en tre-pigget hundestejle. Jeg har vist fanget dem som barn med net før, men nu tæller den som en ny art i mit voksne liv. Desuden tog jeg lige en time med wobler i en ny geddesø på vej hjem. En af de andre på dagens tur havde fanget en del gedder i den pågældende sø dagen før, men der var ikke meget at komme efter idag. Det må bare ikke lige have været min dag. Jeg er dog rigtig glad på Eddies vegne, at han fik den flotte spejlkarpe på land. Det tror jeg højnede moralen hos os alle fire og gjorde dagen det hele værd.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>