Længe siden den sidste gedde kom på land

Skrevet af den aug 18, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

16 aug 2 2015

Længe siden den sidste gedde kom på land

Som overskriften siger, så er det ved at være et godt stykke tid siden jeg sidst havde en gedde på land. Det  er først og fremmest fordi karpefiskeriet har taget så meget af tiden i foråret og sommeren, at jeg ikke rigtig er kommet afsted efter gedderne. Men nu var det altså tid til at besøge et af yndlingsstederne. Det er et sted, som jeg har været sammen med en af mine fiskekammerater et par gange før, og hver gang har der været godt fiskeri. Så det var selvfølgelig med høje forventninger at jeg skulle afsted igen. Samtidig vidste jeg også godt, at det ikke lige er gedde højsæson lige nu, så det ville selvfølgelig ikke blive helt det samme.

Vi kom afsted ret tidligt fra morgenen og nåede ud til spottet. Her blev vi dog noget overrasket over at se, at vandet var totalt fyldt af grøde og “andemad”. Det var lige på nippet til at vi opgav og kørte hjem eller et andet sted hen. Men efter lidt snakken frem og tilbage, så spottede vi lidt åbne huller nogle hundrede meter fra hvor vi stod. Vi bestemte også for at give det en chance og så måtte vi se hvad det kunne give af fisk.

Vi begav os afsted i en tætte bevoksning og kom frem til de åbne spots. Vi fik hurtigt rigget nogle stænger til med døde skaller på bunden. Det er ikke altid den bedste taktik om sommeren, men omstændighederne gjorde, at det var vores eneste mulighed den dag. Heldigvis gik der ikke længe før min makker havde første kontakt, men desværre mistede han hurtigt fisken. Derefter gik der ikke længe før der var bud på min stang. Vi mistænkte det lidt for at være samme gedde, da vi havde kastet disse to stænger ud med kun ca 1,5 meters mellemrum. Jeg fik dog fightet fisken ind og det viste sig at være en flot gedde på 4,8 kg. Jubiiii. Jeg kunne godt mærke, at det var noget tid siden sidst og det var med stor glæde at jeg fik fanget denne første sommergedde.

Vi fiskede ca 2,5-3 timer på spottet og det lykkedes os begge af fange 3 gedder hver. Mine havde en vægt fra 3,8-4,8 kg. Så jeg var ganske godt tilfreds. Især fordi de gav en overraskende god fight. På et tidspunkt havde vi endda fisk på på samme tid. Det var sjovt, især da de i samme sekund sprang over vandet, hvilket gav et ordentlig plask.

Efter de ca 3 timer, så begyndte grøden at flyde ned til det spot hvor vi stod og vi måtte opgive fiskeriet for den dag. Men det var en super hyggelig dag og det var fedt at få fanget lidt gedder igen.

16 aug 5 2015

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>