Lystfiskerietsdag 2018

Skrevet af den jun 26, 2018 i I do my run | 0 kommentarer

33743070_10214339272728677_9083853035016290304_n

De to fiskeri foreninger i Viborg var gået sammen om i år igen at afholde lystfiskeriets dag ved Viborgsøerne. Jeg bestemte mig for at tage med sammen med min søn. Vi har tidligere fisket nogle gange ved søerne uden det store held. Det har både været efter fredsfiskene på medestængerne og efter gedderne. Så det var ikke med de helt store forhåbninger om fangst vi mødte op. Desværre var vejret ikke super godt og det blæste ret kraftigt lige i ansigtet på os mens vi sad og fiskede på borgvold. En lille parasol brugt som læskærm tog dog det meste og vi kunne sætte os til rette og vente på det første hug. Desværre måtte vi vente forgæves og der kom desværre ikke nogen fisk på land. Men efter et stykke tid dukker en af arrangørerne op og gør opmærksom på at vi kan få en tur med båden på søen og evt prøve at fange lidt gedder på turen. Vi takker ja og pakker hurtigt medestængerne sammen. Det viser sig at det er Mads, som jeg kender fra tidligere, som sejler båden. Jeg kan dog høre på ham at de ikke rigtig han fanget noget på de andre ture han har sejlet tidligere, så heller ikke her sætter vi forhåbninger for højt. Min søn synes dog bare det er herligt at komme ud og sejle og det er dejligt at se hvordan han nyder turen. Da vi har tøffet lidt rundt er det ved at være tid til at sejle tilbage igen og vi har stadig et par stænger liggende efter både med et par woblere på og pludselig er der hug på det ene. Jeg får stangen i hånden sammen med William og vi trækker fisken mod båden. Mads måtte i gang med at gøre nettet klar og da det driller lidt ligger fisken ret længe ved siden at båden og venter. Han Mads lige er ved at nettet den, så den kan komme op i båden til et billede, så sætter krogen sig fast i nettet og gedder får vristet sig løs. Det var meget øv og i første omgang bliver William lidt ked af det. Men efter et par trøstede ord bliver vi enige om at vi jo var heldige at få lov at kigge på den længe lige ved siden af båden.

Da vi kommer ind til land igen og fortæller om fangsten står de klar med en præmie til William for den fine fangst, på trods af vi ikke har noget billede. Han vinder både kasket, grej og en godtepose, men far får et dagskort til en af foreningens åer. Der blev faktisk spurgt om han manglede en fiskestang (som var en af præmierne), men da William allerede har sin egen stang, så blev vi enige om at det var bedre at give den til en som ikke havde en endnu.

Vi havde en rigtig god dag og siger stor tak til VSF og Vibfisk.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>