Midtjysk Lystfiskercenter

Skrevet af den jul 13, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

10

Midtjysk Lystfiskercenter

Vækkeuret ringede allerede kl 03.30 og så var det ellers bare op og få gjort klar til endnu en spændende fisketur. Denne gang gik turen til Midtjysk Lystfiskercenter lidt syd for Herning. Mig og min fiskemakker Emil havde bestemt os for at køre hjemmefra i god tid, så vi kunne starte fiskeriet kort efter solopgang. Det er ofte her der er mest gang i fiskeriet i sommerperioden. Vejrudsigten havde lovet en lidt overskyet dag, men uden regn og ikke alt for meget vind. Det meste af vejen derned i bilen små regnede det dog, så vi var lidt spændte på hvordan vejret skulle blive resten af dagen. Men heldigvis blev det fantastisk fiskevejr. Ingen regn og det meste af dagen uden meget vind. Det var kun til sidst at det begyndte at blæse en smule.

7

Vi havde en smule svært ved lige at finde stedet, men efter en enkelt fejlkørsel, så kom vi ned til den naturskønne sø. Ja sø er jo ikke den rigtige betegnelse, da stedet består af ikke mindre end 6 søer. En større sø og så nogle mindre. Finn, som hjælper med at drive stedet, fortalte os at det oprindeligt havde været et dambrug og først senere med tiden er blevet til en put and take. Når man ved det og kigger på designet over området kan man godt se det. Især da flere af de mindre søer er firkantede og Finn fortalte hvordan de større søer blev dannet ved at fjerne voldene mellem de små damme.

8

Man skal ikke tage i Midtjysk Lystfiskercenter hvis man forventer luksus og alle mulige faciliteter. Der er dog de mest basale ting, som fine veje mellem søerne, græs og vegetation er slået, rensehus, toiletter samt borde og bænke. Men man skal derimod komme hvis man ønsker at komme en hyggelig sø i meget flotte omgivelser, hvor man kan fiske til rigtig fornuftige priser. Ja faktisk vil jeg sige at prisen nærmer sig noget nær halvdelen af hvad der er normen for en put and take i dag. Men det er ikke billigt fordi der ingen fisk er. For det er der! Allerede da vi ankom kunne vi fra bilen spotte de første fisk. Resten af dagene bekræftede da også kun dette. Dog vil jeg sige at størrelsen på fiskene måske var en smule til den bette side. Men Finn fortalte at det var fordi de havde fået en sending fornyeligt hvor der havde været lidt for mange små i. Da Finn kom og satte nye fisk i idag, så så vi jo de nye fisk og her var der altså mange pæne størrelser imellem.

1

Vi fiskede en hel del med flue og det gav da også ret hurtigt resultat. Emil, som er en ret garvet fluefisker fisk ret hurtig ram på en del ørreder på denne måde. Derefter fik vi også nogle stykker på land ved at bruge powerbait med hvidløgssmag på et gliderig på bunden. Det viste sig at være meget giftig i den ene halvstore sø, hvor der var meget grøde på bunden. Med gliderigget, så løftede powerbaiten sig op over grøden og blevet taget gang på gang af ørrederne. En af mine store mål i dag var at prøve at fange en af de guldørreder, som der svømmede en del rundt af. Men desværre måtte jeg give fortabt og se det som en rød(guld) klud i hovedet på mig, hver gang de guldørreder stille og roligt svømmede pænt uinteresseret forbi min flue. Jeg endte selv med at fange 5 fisk i alt, hvor de to var på flue og de tre på powerbait. Emil overgik mig med mange længder og fangede en stor mængde fisk og også nogle der var en del større end dem jeg fangede. Nogle enkelte af de små blev ikke hjemtaget.

Jeg kan kun anbefale at tage en tur til Midtjysk Lystfiskercenter, da det er et utrolig hyggeligt sted. Du kan læse mere på deres hjemmeside ved at trykke her: Midtjysk Lystfiskercenter eller tjekke deres facebook side her: Facebook

9

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>