Ny aborre PR i St. Vejleå

Skrevet af den jan 1, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

4

Ny aborre PR i St. Vejleå

Det er med at udnytte enhver lejlighed til at komme ud og fiske… det var i hvert fald sådan jeg tænkte da vi i familien planlagde at skulle holde nytår i København. Nu havde jeg muligheden for at komme ud og fiske et sted eller to, hvor jeg ellers ikke plejer at komme. Valget faldt på St. Vejleå, da jeg flere gange havde set rigtig fine fangster af aborrer på dette sted, og her snakker vi i størrelser langt over hvad jeg ellers kan fange mange af de steder jeg ellers fisker. Nok en af grundene til, at jeg ikke ret tit har fisket direkte efter aborrer.

I ugerne op til min tur snakkede jeg med en lokalfisker, som heldigvis havde tid til at tage med derud og dele lidt ud af sine tips og tricks til stedet. Desværre så endte det med at han alligevel ikke kunne komme afsted. Det var brand ærgerligt, da jeg jo havde glædet mig til dette igennem flere uger. Men held i uheld, så skulle jeg spontant mødes med en sælger af en fiskestang, som jeg havde købt gennem en af grupperne på facebook, og det viste sig at han skulle derud dagen efter og vi godt kunne følges. Det drejer sig om en ung og meget passioneret lystfisker på bare 15 år. Rasmus, som han hedder, har på trods af en ung alder rigtig fint styr på fiskeriet og gav mig stor hjælp til at fange de stribede banditter.

Humøret havde ellers fået noget et dyk efter den første lokale lystfisker desværre måtte melde fra. Men nu var det højt igen og jeg aftalte at mødes meget tidligt næste morgen med Rasmus, så vi kunne fange lidt levende små skaller som agn. Rasmus fortalte nemlig, at det var klart det bedste at fiske med, og han nærmest ikke troede alverden på at fiske med jiggs og gummidyr. Det ville i hvert fald være langt mere effektiv med skallerne. Men det skulle vise sig at være en lidt større udfordring, da alle de små vandhuller vi besøgte var frosset til, så det blev ikke til nogen agnsfisk til os. Her dalede mit humør lidt igen og jeg sænkede mine forventninger til turen gevaldigt.  Kunne jeg bare fange et par fine aborrer her på nytårsaftensdag, så ville det være fint. Det første spot vi prøvede mærkede jeg slet ingenting og nu begyndte jeg for alvor at tvivle på, om det skulle blive til nogen fisk til os i dag. Efter at have stået der et godt stykke tid og ingen af os havde mærket noget nævneværdigt, så flyttede vi os til et andet sted. Lige da vi ankom kunne vi se en lystfisker ved siden af os fighte en fisk, som desværre viste sig at være en brasen fejlkroget i halen. Men om ikke andet, så skete der da noget og det var med fornyet tro på det hele at vi begyndte at fiske igen.

Det var heller ikke uden grund, for nu begyndte der virkelig at ske noget. Vi havde en rigtig god periode her de første par timer på dette spot, hvor der jævnligt blev hævet fisk på land. Og jeg må bare sige, at det er nogle flotte aborrer ved St. Vejleå. De er store, tykke og velnærede. De er strikse regler angående brug af kroge og det er ren catch and release her. Det er virkelig godt, for det er et sted som der skal passes på pga det unikke aborre-fiskeri.

Da dagen var omme kunne både Rasmus og jeg være glad for at vi hver især havde fanget en stor håndfuld gode aborrer på trods af vi ingen agnsfisk havde. Rasmus, som den mest erfarne på stedet, tog de største fisk, men det lykkes mig alligevel at få ny PR med en flot fisk på 44 cm og 1545 gram. Det er jeg virkelig glad for.

Det er helt klart et sted som jeg skal tilbage til igen engang. Dog bliver det med et lidt andet setup næste gang. Jeg havde en noget stivere stang en Rasmus idag og det var tydeligt at han mærkede fiskenes hug og nap meget tydeligere end mig. Så lettere grej næste gang og forhåbentlig agnsfisk, for jeg vil gerne se hvordan det er at fiske med der. Hvis det da er lovligt til den tid. Tak for en god tur til Rasmus og en masse god fiskesnak.

rasmus

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>