Nyt besøg i Herning

Skrevet af den dec 14, 2014 i I do my run | 0 kommentarer

ny1

Nyt besøg i Herning

Jeg har på det sidste snakket en del med en ny fiskemakker, og hvad var så mere oplagt end at tage på tur efter stør i Herning. Herning Fiskepark er først og fremmest et fint sted, som gav 3 fine stør på sidste tur dertil, men ligger også centralt placeret mellem mig og dagens fiskemakker. Nu var det jo så bare spændende og stedet kunne leve op til sidste tur og give os lidt fisk på land.

Lige som sidst jeg var der, begyndte vi fiskeriet allerede ved første dagslys. Jeg har før oplevet at der var nogle gode hugperioder de første timer herefter og hvis det skulle ske igen, så ville vi selvfølgelig ikke gå glip af det. Der skulle prøves lidt nye ting, både hvad angår madding og selve setup’et. Her kan især nævnes at jeg havde hørt godt om at bruge cirkelkroge, så det skulle jeg selvfølgelig have testet. Jeg  havde også optimeret mine glide rigs på flere punkter, og nu skulle det så vise sig om det var noget der virkede.

Der gik faktisk ikke frygtelig lang tid før end der kom gang i fiskeriet og det var et hug på min stang. Jeg har før oplevet en masse små pilleri ved stør fiskeriet, men denne gang blev maddingen taget og bidmelderen gik i gang. Jeg kunne se på linen at den langsomt forsvandt ud af og jeg tog derfor stangen og gav et solidt modhug. Fisken var kroget og nu kunne fighten begynde. Desværre så var det ikke den helt store fight, da jeg ret hurtigt kunne mærke at det var en lille stør jeg havde fået på. Men man bliver jo altid glad når der kommer gang i fiskeriet. Da den kom ind og netkanten op på land, så fik jeg den mål til 2,5 kg. Jeg har siden blevet lidt betænksom, da jeg synes den virkede større og også ser sådan ud. Der var lidt fummel med vægten og jeg tror ikke den blev nulstillet korrekt. Jeg vil derimod skyde på at fisken i stedet vejede 3,5 kg.

Efter min gode start på dagen, så håbede jeg jo lidt at der også ville komme noget action hos min fiskemakker, som ikke sådan rigtig før havde dyrket stør fiskeriet. Heldigvis gik der ikke frygtelig længe før der kom nogle bib fra hans bidmeldere og jeg skyndte mig at sige til at han skulle give et godt modhug. Da den bibbede igen, så var det hvad han gjorde og endnu en stør var nu kroget. Det viste sig at blive en lidt længere fight. Først så det ikke så lovende ud, men som fisken kom nærmere kanten, så begyndte den at kæmpe en del mere imod. Og efter en del kæmpen frem og tilbage, så kunne vi lande en 11,5 kg stør. Derefter fik min makker to mindre stør.

Så alt i alt var det en meget vellykket tur, hvor jeg fik set at cirkelkrogen virkede, da både min stør og en af min makkers blev fanget og hurtigt kroget på disse. Det var mest sild vi fangede på, men en enkelt stør tog dog også nogle krill boilies. Det var ikke mange nap og bid vi missede og det begynder at tyde på at setup kører som det skal.

En anden ting der skulle testes var om der var lige så meget gang i vinterfiskeriet efter stør som ellers, og konklusionen så langt er, at det er der. De bider stadig fint og ser ud til at være ret aktive, selv når det er koldt. Så det er bare afsted med stængerne og få fanget nogle stør.

ny2

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>