På tur med Maagen.com igen

Skrevet af den jul 28, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

2015 1

På tur med Maagen.com igen

Når klokken ringen kl 03.30 om natten, så er det bare ikke fordi man er super frisk… og det er uanset hvilken spændende tur der ligger forude. Jeg havde gået og glædet mig rigtig meget til at komme en tur på havet igen efter torsk. Jeg havde tidligere kun prøvet det en enkelt gang før, hvilket var med samme skib som denne tur. Skibet hedder Maagen og sejler ud fra Nr. Vorupør. Det er først og fremmest en hyggelig båd, som er en rigtig lille kutter. Det specielle ved Nr. Vorupør strand er, at bådene bliver trukket op på sandet via nogle reb. Det samme gør sig så gældende når de skal ud igen. Så vidt jeg ved, så er det eneste sted man stadig gør sådan.

Der var afgang klokken 5.30 og præcis kl 5 stod jeg klar på båden. Nu kunne de torsk bare komme an og gerne mange af dem. Jeg fik rigget stangen til inden afgang, da det trods alt er lidt lettere end på en gyngede båd. Da jeg kiggede ud over vandet tænkte jeg, at det så da meget stille ud og det ikke skulle blive noget problem. Men hvor tog jeg fejl! Det skal siges at sidst jeg var afsted, havde jeg ikke taget nogen søsyge tabletter og måtte kaste op over rælingen indtil en venlig sjæl gav min en tablet og jeg klarede så resten af turen uden problemer. Denne gang havde jeg taget en tablet da jeg ankom til skibet.

2015 3

Vi sejler ud og på dette tidspunkt er vejret ok. Ingen regn og bølgerne ikke alt for slemme. Men som dagen går, så bliver bølgerne bare større og større og slår engang imellem ind over skibet, så det føles som man får en spand kold vand i hovedet. Desuden begynder det at regne og havde tøjet ikke været vandtæt, så havde jeg været gennemblødt fra top til tå. Jeg er en rigtig landkrabbe og jeg må ærlig indrømme at jeg blev en smule utryg ved de højre bølger under transport fra spot til spot. De første par gange holdt jeg så godt fast i bænk og gelænder at jeg var ved at få krampe i armene. Men som dagen gik, fik jeg et mere “normalt” forhold til det, da jeg selvfølgelig fandt ud af at jeg ikke var ved at falde overbord eller noget. Det var dog noget en prøvelse med det hårde vejr for mig.

Vi begynder ret hurtigt at fange lidt fisk, dog ikke i kæmpe mængder. Det starter lidt sløvere for mig end mine sidemænd. Især da de to første torsk jeg fanger er så små at de ryger ud igen. Så det er faktisk først på 3 spot at jeg får min første torsk, som kommer med hjem. Det hjælper med fangster op af dagen, og især på sidste vrag går det stærkt og jeg når derved at komme op på gennemsnittet på båden. Der er dog et par stykker som fanger noget flere end de fleste af os andre. Jeg fik en enkelt ny art i dag, da jeg fangede en knurhane, som jeg aldrig har fanget før

Jeg kan virkelig anbefale at fiske med Maagen, da både skibber Thøge og medhjælper Svend er nogle rigtig flinke og sjove fyre at sejle med. Der er bare styr på tingene og man får den hjælp man skal have. At vejret var som det var i dag, er de jo trods alt ikke herre over.

2015 2

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>