På tur til Roskilde Fiskeland

Skrevet af den maj 28, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

karpe935-1

På tur til Roskilde Fiskeland

Efter en lidt hurtig beslutning, så sad jeg i bilen mod Roskilde Fiskeland. Jeg havde egentlig allerede booket en tur der lå 14 dage længere fremme og gik og glædede mig til den. Men nogle hårde dage med at sige farvel for altid til min 12 år gamle hund der var blevet syg, gjorde at jeg bare havde brug for at komme ud i den friske luft og få renset tankerne lidt. Der er et stykke vej til Roskilde Fiskeland herfra, så der var god tid til at sidde og overveje hvordan det skulle gribes an, og jeg havde da en god plan da jeg nåede frem ved aftens tid.

roskilde4

Da jeg ankom fik jeg hurtig rigget stængerne til og sendt dem ud på de spots jeg havde bestemt mig for. Jeg havde hjemmefra kigget på kort osv. Roskilde Fiskeland har et godt dybdekort på deres hjemmeside, så man kan få en ret god ide om hvordan bunden ser ud før man kommer. Det er fedt. Jeg spombede nogle partikler og pellets udover spottene og fik så ellers sat lejren op. Kort tid efter alt var på plads kom de første små bib. Højstsandsynligt liners. Pludselig er der et run og jeg skynder mig hen til stængerne. Jeg har dog fået nye hjul uden baitrunner, og glemmer i kampens hede at få spændt bremsen da jeg tager stangen. Da det endelig går op for mig og jeg får strammet op, så er der intet for enden. Mit bedste bud er at en stør har været henne og pille ved min boilie. Det har jeg oplevet mange gange før under størfiskeri. Jeg var selvfølgelig en smule nervøs nu, om jeg havde fået lagt mig lige i størernes område. For det var jo ikke lige dem jeg var efter på denne tur. En time eller to efter kører der en run igen. Ikke et super hurtigt et, men en fisk der tøffer afsted. Ingen tvivl da jeg tager stangen at det er en stør der er i enden. Den fighter dog rigtig godt og går meget tungt mod bunden. Jeg står og snakker med ham der fisker ved siden af mig, som er løbet over for at hjælpe, om at det måske er en af de hvide stør og med god størrelse på siden den går så tungt. Men da den endelig er træt og kan nettets, så viser det sig bare at være en lille, men meget tyk og kompakt, diamant stør på 10,2 kg. Jeg har aldrig oplevet en så stærk stør på den størrelse før.

stør1

Der går kun ca 45 minutter, så er der run igen. Denne gang er det et hurtigt run, men jeg er stadig nervøs for at det er en stør jeg har på igen. Især fordi det er samme stang på samme spot. Men de karakteristiske tunge dunk fra støren udebliver og da den kommer tættere på kan jeg heldigvis se at det er en karpe. Det viser sig at være en fin spejlkarpe på 9,35 kr (billede øverst i indlæg). Det var super fedt, da det var en ny DK PR for mig. Klokken er på dette tidspunkt omkring 22, og efter at have sat karpen ud igen, så er det ved at være tid til at kravle i soveposen og se lidt film på mobilen. Jeg fik dog ikke meget søvn før der var bud igen. Denne gang måtte jeg selv lande og fotografere en meget flot linear spejlkarpe på 8,4 kg (billede herunder). Nok en af de flotteste karper jeg har fanget. Desværre blev billeder ikke helt så gode som jeg kunne ønske, da der var ved at blive tåget og jeg kunne næste ikke holde linsen ren mens jeg skulle tage billeder med fjernbetjening.

karpe840-bedst

Natten næste fangst var lidt af en overraskelse. Jeg havde godt set at der var blevet sat maller ud i Roskilde Fiskeland, og at der var blevet fanget et par stykker weekenden før. Men jeg havde dog ikke helt turde håbe på at jeg kunne være så heldig at fange en selv. Det er en art som jeg synes er meget fascinerende og som har stået på ønskelisten i ret lang tid.  Da run’et kommer lyder det ikke helt som det typiske karperun, men heller ikke som det mere dorske stør run. Da jeg tager stangen og fighter fisken kan jeg godt mærke at det ikke er en tung fisk, og der virker noget anderledes end hvad jeg er vant til. Det er mørkt på dette tidspunkt og det er først da den kommer meget tæt på land, at jeg kan se at det er en malle jeg har fanget. Hold da op hvor blev jeg bare glad. Nu var turen for alvor allerede en succes her meget kort inde i den. Jeg fik vækket ham der fiskede swim’et ved siden af mig (det havde han sagt at jeg godt måtte), så vi kunne tage et par billeder. Vægten sagde 4,4 kg, så der er plads til at forbedre den senere. Men vægten betød intet, for bare det at fange en malle var så stort for mig.

malle1

Jeg var jo egentlig glad nok for at have slået min DK PR for skælkarpe allerede, men vidste jo at der gik meget større fisk i søen. Så chancen for at slå den igen var bestemt til stede. At jeg så kun skulle slå den med 50 gram var lidt en overraskelse. Men hen på morgenen fangede jeg en spejlkarpe på 9,40 kg. Den var super flot, men igen gav dis problemer med billeder, så de er heller ikke blevet helt så gode som jeg gerne ville have det. Så jeg håber at jeg kan slå rekorden igen når jeg skal derover om 14 dage igen.

karpe940-2

Turen sidste fisk blev en fisk, som jeg først troede var en lille skæller. Den blev hurtigt afkroget og taget et billede af i min hånd. Det var første da jeg kom hjem og lagde billedet på facebook, at søen hus-ekspert Stig kunne fortælle mig at det var en karusse jeg havde fanget. Det var så endnu en ny art på min liste. Men det ærgrer mig dog så, at jeg ikke fik den vejet. Her efter den sidste fisk, så kom der ikke flere fisk på resten af turen. Jeg tror den største grund var at vinden vendte den morgen og i stedet for at blæse mod mit hjørne, så blæste den direkte modsat. Der var i hvert fald ikke mere at mærke. Men det kunne ikke ændre ved at turen havde været en kæmpe succes for mig, at jeg kunne tage hjem i noget bedre humør end jeg var taget afsted. Det er en tur jeg sent vil glemme, og stedet er et sted jeg helt sikkert vil komme mange gange i fremtiden.

karpelille

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>