Små karper på take-apart

Skrevet af den jul 25, 2015 i I do my run | 0 kommentarer

tap1

Små karper på take-apart

Igennem længere tid havde jeg snakket med en fiskemakker om at komme med ud og prøve hans take-apart (TAP) udstyr. Vi har været på nogle karpeture sammen, hvor vi har brugt det traditionelle karpeudstyr med, store 12 fods stænger og bundrigs. Men Reijn har en baggrund som medefisker, og det er generelt det han har gjort mest i tidligere, så han lovede at vise lidt om hvordan det fungerede. Vi aftalte derfor at mødes ved en lille bydam, som vi vidste havde en del småkarper. Det ville være perfekt til at jeg kunne få prøvet at fiske på denne måde.

Da Reijn ankom blev jeg alligevel overrasket over hvor meget udstyr der skulle til. Bilen var helt proppet med ting og sager. Nu skulle han selvfølgelig også have dobbelt med, så der var udstyr jeg kunne låne osv. Take-apart stangen er et kapital for sig. Det er en lang stang som er led-delt i mange små sektioner. I det yderste led sidder der en elestik, hvorpå man binder en forfang. Det er så denne elestik som giver fisken rum til at løbe med linen, da der intet hjul er på stangen. Så der er ikke noget med at kaste ud. I stedet fører man stangen ud over det spot, hvor man har fodret op. Derefter lader man tacklet dumpe ned i vandet og så venter man ellers på at man kan se det lille flåd gå under. Når der så er bid, så trækker man stangen stille og roligt baglæns, indtil man kan afmontere den yderste del og tage det sidste af fighten her inden fisken landes i nettet.

Der gik heldigvis heller ikke lang tid efter jeg havde lagt tacklet ud med en lille majs på krogen, før end jeg kunne lande den første lille karpe. Det var ikke fordi vi fangede vildt mange, og på reijns side af det åkande bælte vi fiskede var betingelserne svære pga vind og solens genspejling i vandet. Men som tiden gik og vinden stilnede af, og Reijns fodring begyndte at virke, så fik han alligevel vist hvem der var den erfarne. Han fangede en del flere fisk end vi andre gjorde.

Det var alt i alt en rigtig hyggelig fiske session, og det var sjovt at prøve noget fiskeri der er så anderledes. Man må sige at der er nogle store fordele ved denne form for fiskeri, da man kan helt nøjagtig kan fodre og fiske over et helt bestemt spot. Selvom stangen er meget lang (13 meter), så har det dog også nogle ulemper, som at man ikke kan fiske meget lang fra hvor man befinder sig. Jeg kan kun anbefale at prøve det!

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>