Sommer og makreller

Skrevet af den aug 7, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

30 juli 2016 2

Sommer og makreller

Det er ikke sådan rigtig sommer uden at jeg har været ude og fiske makreller. Desværre så bor jeg ikke lige op af havet, så der er lidt kørsel for at få lov at fange disse hårdtkæmpende mini tun. Når det kører, så er det altså virkelig underholdende fiskeri. Det største problem er som oftest at finde dem og være på det rette sted og tidspunkt. Jeg allierer mig ofte med en kammerat der bor i Thyborøn og som ofte fisker makrellerne i højsæsonen. Når jeg så kan se på facebook at han har været afsted, så skriver jeg eller ringer til ham og han giver mig derefter et tip når der er en god dag hvor han har fanget godt. Så kører vi som regel afsted og fisker en aften deroppe. Jeg har før i tiden brugt at kigge i de mange facebookgrupper der findes, og her er folk da også søde til at dele info om fangster og steder. Problemet ligger bare i, at jeg ofte er kommet en dag for sent når det gælder makrellerne…. og så har de altså været pist væk.

30 juli 2016 1

Det har været en smule sværere denne sommer at komme afsted, da vi skulle 3 uger på ferie i udlandet (som man kan læse mere om i et andet indlæg). Jeg var afsted en enkelt gang før jeg tog på ferie, hvor der intet var at fange. Og mens jeg så sidder på ferie kan jeg se min kammerat fanger rigtig godt med makreller i Thyborøn. Så det første jeg gjorde da jeg kom hjem, var selvfølgelig at kontakte ham. Vi kom også derop og da vi stiger ud af bilen og er ved at rigge stængerne til, så ser vi det som man rigtig gerne vil se. Vi ser nemlig en stime makreller jagte småfisk helt i overfladen, så vandet nærmest syder. Det er et specielt og meget flot syn. Vi fik derfor travlt med at rigge stængerne færdige og få dem i vandet. Vi tænkte begge to højt, at det måtte da blive en rigtig god dag  i dag. Desværre var der ikke meget action i vandet og der gik lang tid uden nogen fangst. Vi så nogle lidt længere henne fange et par stykker, men der skete ikke noget på vores stænger. Pludselig kan jeg dog mærke et rigtig godt hug og så er den der. Den stærke lille mini tun. Det er altså en fornøjelse at fange sådan. Det springende punkt er som regel når den skal løftes op på kajen. Her har jeg tit mistet en fisk eller to. Dog har det oftest været hvis der har været mere end en makrel på forfanget.

Der var dog ikke gået helt hul på bylden og det bliver kun fanget 3 makreller i alt, hvoraf de to af mig. Den ene kom på grillen sammen med nolge pølser og spareribs, og så var der lækker aftensmad på havnen. Jeg kan kun anbefale på det kraftigste at tage ud efter makrellerne, hvis man ikke har prøvet det før. Det er både sjovt, og så er det en god spisefisk, hvis man er til det.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>