Undslupne ørreder

Skrevet af den okt 2, 2016 i I do my run | 0 kommentarer

tiger-og-kildeoerreder

Undslupne ørreder

Jeg var en tur i åen og fiske i weekenden. Den var planlagt sammen med en bekendts kammerat. Han havde købt et dagskort til karupå og ville derfor gerne lidt hjælpe til at finde ud af hvor han skulle fiske. Jeg lovede at vise ham de steder jeg selv fisker, så han i det mindste hurtigt kunne se hvor man skulle parkere osv osv. Vi møder dog en mand da vi ankommer som fortæller at de ikke er færdig med at klippe grøde endnu og der derfor nogle timer senere vil begynde at komme grøde flydende. Vi lægger derfor en backup plan, som går ud på at vi flytter os op på den anden side af klipningen hvis det bliver et problem. Vi fisker 3-4 timer på det første sted uden rigtig at mærke så meget. Vi ser dog begge fisk der er overvandet og vender i overfladen. Så det er ikke fordi der ingen fisk er. Da vi kører til næste spot, så kan vi godt se at manden fra morgnen havde ret og vi må derfor ty til nødplanen. Vi kører derfor op fisker og det er et super lækkert sted, hvor det ene sving afløser det andet. Selv vejret er blevet rigtig godt og det føles halv sommerligt. Vi fanger et par smolt, men det er desværre alt. Jeg sætter mig i bilen og er på vej hjem, mens ham jeg er afsted på vil fiske et par timer mere. Jeg ombestemmer mig dog efter at have kørt 5 minutter og vil lige give et andet spot i nærheden en chance en halv time.

Da jeg ankommer på spottet kan jeg allerede se springende fisk efter få sekunder. Stangen rigges til med rystende hænder og allerede i 2. kast er der fast fisk. Fighten er hurtigt overstået da fisken ikke er vildt stor. Da jeg får den på land kan jeg godt se at det ikke er en havørred. Det er derimod en undsluppen kildeørred/brødding fra det nærliggende dambrug. Der har været fanget en del i det sidste stykke tid af disse fisk. Men sidst jeg var netop her, så jeg ingen af dem, men til gengæld flere store havørreder. Min wobler kom hurtigt ud i vandet igen efter fisken var aflivet. Desværre skete der ikke så meget mere kort derefter. Sidst jeg var på spottet så jeg en kæmpe havørreder stå og plaske i et hjørne, så jeg bestemte mig til at prøve at se om den stadig var der. Jeg nåede ikke engang helt derhen før end de plaskede rundt igen. Efter mange forsøg, så måtte jeg også denne gang give op…. den ville absolut ingenting.

tigeroerred

Jeg fiskede dog videre og efter kort tid var der hug igen. Vandet er utrolig klart lige her og med polaroidbriller og en solrig dag, så kan man se alt hvad der sker. Derfor så jeg også denne fisk hugge på min wobler. Det er nu en helt speciel oplevelse at følge med i. Da den kommer på land viser det sig igen at være en undsluppen dambrugsfisk, nemlig en tigerørred. Det er virkelig en flot fisk, men det hører selvfølgelig ikke hjemme i åen. Dagen ender med endnu en fangst af samme karakter. Om ikke andet, så gav det da lidt spænding og så blev fiskene da fjernet fra åen.

Besvar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>